Q1: Why was Minie sad?

Ans. Minie was sad because her mother was angry with her. Her mother did not want her to participate in the music competition.


Q2: Why did Minie’s mother ask her father not to praise Minie?


Ans: Minie’s mother did not want Minie to be praised by her father because she believed that praising Minie will shift her beyond study. She also believed that only studying is compulsory for her daughter.


Q3: Why did Minie’s mother not want her to take part in the music competition?


Ans. Her mother did not want her to take part in the music competition because she wanted her to only concentrate in study.


Q4: Why could Minie not sleep before the competition?


Ans. Minie could not sleep before the competition because she was feeling nervous.


Q5: Why did mother prepare a special dinner for Minie?


Ans. Minie’s mother prepared a special dinner for Minie because she wanted to celebrate the Minie’s win. She was very happy about Minie’s 1st prize.


Q6: What did Minie get for standing first in the competition?


Ans. Minie got a winning certificate and scholarship.

Music Competition Tick the correct answer.  Class 4 English Literature.

Who Said this and to whom?

1.I am not too sure.


Ans. Minie said this to Sweetie.

2 Can you play the guitar? How good are you at it?


Ans. Minie’s father said this to Minie.

3.I also agree. Her exams are approaching.


Ans. Minie’s mother said this to Minie’s father.

4. Don’t be upset. Stop crying.


Ans. Minie’s father said this to Minie.

5. You will definitely win a prize.

READ :  A Little Grain Of Gold Question and Answers Class 4 ICSE


Ans. Sweetie said this to Minie.

6. So how was it?


Ans. Minie’s mother said this to Minie’s father