1.Health is better than wealth. (Use: preferable)

Ans. Health is preferable to wealth.

2. He took every care yet he died. (Use : In spite of….)

Ans.In spite of taking every care he died.

3.Does anyone like paying fine? (Use: No one……)

Ans. No one like paying fine.

4. Beside making a promise, he kept it. (Use: Not only, but also)

Ans. He not only made a promise but also he kept it.

5. This watch may be expensive but I will by it. (Begin : However……)

Ans. However expensive the watch maybe but I will buy it.

6. It would be sensible to take him to hospital, before he collapse. (Begin : We had……)

Ans.We had been sensible enough to take him to the hospital before he collapse.

7. You would help me greatly by your advice. (Begin : I would…..)

Ans. I would be greatly helped by your advice.

8. Reema is not the cleverest girl in the class. (Ends :……than Rima)

Ans. Many other girls are clever in the class then Reema.

9.He is not only a good orator , but also an excellent actor. (Begin : Besides being…….)

Ans. Besides being a good orator he is an excellent actor.

10. They said , ” We are sure Anil was here last month.” (Begin : They said……)

Ans. They said that they were sure that Anil was here last month.

11.To show disrespect to your teacher is not good. (Begin : It……_)

Ans. It is not good to show this respect to your teacher.

12.The result surprised everybody in the town. (Begin : The result took…..)

Ans. The result took everyone to surprise.

READ :  4. He said, "When is the next train?"-Change Narration

13.Sand and potash largely make glass. (Begin : glass is …..)

Ans. Glass is largely made of Sand and Potash.

14. Shut the gate at once,” the manager said to the gentleman. (Begin : The manager ordered….)

Ans. The manager ordered the gentleman to shut the door at once.

15. You remembered to post the letter, didn’t you. (Begin : you didn’t …….)

Ans. You didn’t remember to post the letter.

16. To sleep under a tree at night is not advisable. (Begin : It is ….)

Ans. It is not advisable not to sleep and directory and directory under a tree.

17. He is too old for the job. ( Remove “too”)

Ans. He is so old that he cannot do the job.

18. He saw the police and ran away. (Begin : As soon as ……)

Ans. As soon as he saw the police then he ran away.

19. It does not matter if we lose. (Begin : What if….)

Ans. What if we lose that it.

20.He is sorrowful, but yet hopeful. (Begin : Notwithstanding…..)

Ans. Notwithstanding the fact that he was sorrowful but also helpful.